niedziela, 16 czerwca 2013

Owocowe bez pieczenia

Przepis na to ciasto dostałam od koleżanki. Podchodziłam do niego długo i sceptycznie. Niesłusznie. Wychodzi całkiem niezłe, co najważniejsze, ładnie się kroi, ale to dopiero na drugi dzień. Łasuchy muszą cierpliwie poczekać. Polecam na sezon truskawkowy.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Składniki:
  • 3 paczki okrągłych biszkoptów
  • 2 śmietany 12% - każda po 330 g.
  • 1 śmietana 18% - 330 g.
  • 5 łyżek cukru pudru
  • owoce
  • 2 galaretki
Formę o wym. 22x28cm wyłożyć pergaminem. Śmietanę wymieszać, połączyć z cukrem, zanurzać w niej na chwilę biszkopty, po czym układać cegiełkowo w formie. Pozostałą śmietanę wylać na biszkopty. Na wierzchu ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print