Kruchutkie
babeczki z bogatym wnętrzem w postaci masy makowej i wiśni będą cudownym
dopełnieniem ulubionej kawy. Idealne na co dzień i od święta. Polecam!
---------------------------
Ciasto:
- 1/3 kostki zimnego masła
- czubata szklanka mąki
- 3 żółtka
- 1/3 szklanki cukru
- szczypta soli
- esencja waniliowa
Masa makowa:
- pół puszki gotowej masy makowej
- piana z jednego białka
Dodatkowo:
- wiśnie z syropu
- biała i gorzka czekolada, roztopione w kąpieli wodnej
Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto.
Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć i wykleić nim foremki.
Na spód wyłożyć po 2-3 wiśnie i przykryć masą makową. Wstawić do nagrzanego
piekarnika, piec w 180 st. C przez około 25 minut. Ostudzić na kratce i oblać
czekoladą.
Udanych wypieków :)
Kruchutkie babeczki z bogatym wnętrzem w postaci masy makowej i wiśni będą cudownym dopełnieniem ulubionej kawy. Idealne na co dzień i od święta. Polecam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz