Te
muffinki trafiają do grona moich ulubionych i na pewno będę do nich
wracać. Są błyskawiczne w wykonaniu, puszyste, z miłą niespodzianką w
środku. Gorzka czekolada świetnie współgra z musem jabłkowym. Polecam
gorąco na jesienne długie wieczory i... poranki również ;)
Moją inspirację znalazłam TU, podaję z moimi zmianami.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Składniki suche:
- 2 szk. mąki pszennej
- 3/4 szk. cukru pudru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 op. cukru waniliowego
- 50 g. startej gorzkiej czekolady
Składniki mokre:
- 1 szk. mleka
- 1/2 szk. oleju
- 1 jajko
- 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego
Dodatkowo: 12 łyżeczek musu jabłkowego
W
jednym naczyniu wymieszać składniki suche, w drugim naczyniu wymieszać
składniki mokre. Połączyć zawartość naczyń, mieszając niedbale łyżką.
Formę
do muffinek wyłożyć papilotkami. Do papilotek wyłożyć łyżkę ciasta,
łyżeczkę musu jabłkowego i przykryć drugą łyżką ciasta. Piec 20-25 minut
w temp. 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz