----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Składniki ciasta kruchego:
- 3 szk. mąki pszennej
- 20 dag margaryny
- 1 jajo, 3 żółtka
- 1 łyżka śmietany
- ½ szk. cukru pudru
- 16 gr. cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki
Z
podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części i
rozwałkować na wielkość formy o wym. 20x32cm. Pierwszą część ciasta
wyłożyć na blachę, posmarować dżemem i przykryć drugą częścią ciasta.
Piec 40 min w 180°C
Składniki masy:
- ½ kg orzechów arachidowych
- ½ szk. wody
- ½ szk. cukru
- 2 ½ szk. mleka w proszku (granulowane)
- ½ kostki masła
- ½ kostki margaryny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz